Crowdfunding Schiedam

Het team van OAMKB heeft de afgelopen jaren flink wat ervaring opgedaan op het vlak van crowdfunding en we zijn er steeds enthousiaster over geworden. We hebben inmiddels veel kennis vergaard over hoe we sneller en succesvoller met de crowdfunding platforms kunnen werken en dit delen we graag met jou. Als je een klant van ons bent en besluit crowdfunding in te zetten voor het realiseren van een financiering, reageren we op die stap zonder twijfel uiterst enthousiast. Je kunt bij dit proces gebruik maken van ons contactennetwerk, zodat je snel over de benodigde gelden kunt beschikken.

Waarom is crowdfunding zo'n goede oplossing?

Het wordt als MKB ondernemer momenteel steeds moeilijker om via de bank een financiering voor je zaak te krijgen. De aanvraagprocedure is tijdrovend en er is daarnaast geen garantie dat er uiteindelijk ook daadwerkelijk een lening aan je wordt verstrekt. Bij crowdfunding draait het juist om een snelle methode van financieren en investeren. Als je het goed doet, kun je de investering al binnen drie weken binnen hebben.

Hoe werkt het?

Middels crowdfunding kunnen andere mensen projectmatig in jouw bedrijf investeren. Er wordt gewerkt met de vraag naar en het aanbod van geld. Voor het doen van een crowdfunding aanvraag werkt OAMKB samen met geldvoorelkaar.nl De bezoekers, de ‘crowd’, beoordelen de projecten en investeren in degenen die zij aantrekkelijk vinden. Dientengevolge heb je een heleboel investeerders die je niet kent, maar die het wel mogelijk maken om je project werkelijkheid te maken.

Gebruik het als marktonderzoek

Naast het verkrijgen van een financiering, kun je crowdfunding ook benutten als instrument voor marktonderzoek. Alleen projecten waarin investeerders geloven kunnen rekenen op een financiële injectie. De mate waarin je gewaardeerd wordt door deze investeerders, is een eerste goede graadmeter voor het enthousiasme van je project bij een breder publiek. Je kunt desgewenst een kosteloze crowdfunding aanvraag plaatsen, om zo te kunnen zien hoe groot de belangstelling voor je product of dienst is.

Gebruik het als marketingtool

Het is ook mogelijk om crowdfunding in te zetten voor marketingdoeleinden. Dat doe je dan door incentives aan te bieden. Geef de investeerder bijvoorbeeld een barkruk met zijn of haar eigen naam erop als dank voor de investering. Op deze manier bouw je een fanbase en een netwerk op. Dit is een prima methode om fans en een netwerk om je heen te verzamelen. Je begint met de mensen die dichtbij je staan, je verwanten en vrienden en vraagt ze of ze je plan goed snappen en of ze zouden willen investeren. Vervolgens richt je je op je netwerk en probeer je ook hen te interesseren. Via dat netwerk kan je crowdfunding project vervolgens verder verspreid worden. Door sociale media, e-mail en persoonlijke contacten in te zetten bereikt je aanvraag een steeds groter publiek. Je bouwt zo steeds meer ondersteuning en naamsbekendheid op en als klant van OAMKB verkondigen wij jouw aanvraag in ons uitgebreide netwerk.

OAMKB regelt het

Onze accountant in Schiedam - Krimpen aan de IJssel regelt het crowdfunding traject graag van a tot z voor je. De gegevens worden verzameld en gecontroleerd, de pitch wordt geschreven, de aanvraag wordt ingediend en de voortgang wordt bijgehouden. We hebben een vast stappenplan voor je klaarstaan.

In 10 stappen succes behalen met crowdfunding

  1. Stuur je ondernemingsplan plus gegevens naar info@OAMKB.nl of neem contact op met een OAMKB professional in je nabijheid.
  2. We controleren en beoordelen je ondernemingsplan.
  3. Waar nodig schaven we het plan bij en aansluitend werken we het financiële traject uit.
  4. Wij helpen je om een netwerk op te bouwen voor het zaaien van je verzoek.
  5. Om je aanvraag geslaagd te laten zijn, is het heel belangrijk om een goede pitch te hebben. We assisteren je ook op dit vlak.
  6. Gezamenlijk bereiden we de aanvraag voor de investering voor. Het rentepercentage van de financiering moet in lijn zijn met de wensen van de investeerders en je eigen draagkracht.
  7. Wij zijn bekend met alle crowdfunding platformen en kunnen daardoor je verzoek op de best passende deponeren.
  8. Het is tijd om je verzoek in te dienen. omdat we elke aanvraag tot in de puntjes voorbereiden worden deze altijd goedgekeurd na indiening bij een platform.
  9. Uit persoonlijke ervaring weten we, dat de meeste aanvragen al binnen enkele dagen volledig gehonoreerd zijn.
  10. De contracten worden als hekkensluiter via het platform met de investeerders opgemaakt en jij krijgt de investering op je bankrekening gestort.

Wat zijn de voorwaarden?

Het rentepercentage en de geldigheidsduur kies je zelf. Je mag er maximaal 7 jaar over doen om je krediet terug te betalen. De opbrengst voor investeerders ligt gemiddeld tussen de zes en tien procent en dat is erg hoog, meer dan bijvoorbeeld de huidige spaarrente. Aangezien er voor de investeerders de kans bestaat dat ze hun geld helemaal kwijt zijn als een onderneming waar ze geld ingestoken hebben failliet gaat, is het gebruikelijk dat ze hun beschikbare geld over verschillende projecten verdelen.

Welke projecten of ondernemingen zijn het meest geschikt?

Iedere onderneming kan een aanvraag inzenden. De grens van het maximale financieringsbedrag ligt momenteel op 1.000.000 euro. Als ondernemer moet je vanzelfsprekend wel een reëel beeld hebben van je kansen en de mogelijkheid om het geleende bedrag binnen de gestelde termijn af te lossen. Met de hulp van OAMKB zorgen we er samen voor dat je succes oogst met je project.

Stapelfinanciering

Er is een combinatie van financieringsmogelijkheden wat stapelfinanciering wordt genoemd. In de meeste gevallen investeert de ondernemer zelf een deel, draagt de bank een stuk bij en wordt het restant middels crowdfunding opgehaald. Door deze weg te bewandelen ben je meer tijd kwijt, dan wanneer je puur voor een financiering via crowdfunding kiest.

Wil je weten of crowdfunding van jouw zaak een succesnummer kan maken? Neem dan vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?